محل لوگو

دانلود مقاله ارزيابي شيميايي روغن استخراج شده از ارقام مختلف دانه کلزا


مقاله ارزيابي شيميايي روغن استخراج شده از ارقام مختلف دانه کلزا که چکیده‌ی آن در زیر آورده شده است، در بهار ۱۳۸۹ در علوم غذايي و تغذيه از صفحه ۱۹ تا ۲۹ منتشر شده است.
نام: ارزيابي شيميايي روغن استخراج شده از ارقام مختلف دانه کلزا
این مقاله دارای ۱۱ صفحه می‌باشد، که برای تهیه‌ی آن می‌توانید بر روی گزینه‌ی خرید مقاله کلیک کنید.
کلمات مرتبط / کلیدی:
مقاله ترکيب اسيد چرب
مقاله روغن
مقاله کلزا
مقاله مواد غيرصابوني شونده

نویسنده(ها):
جناب آقای / سرکار خانم: کديور شيدا
جناب آقای / سرکار خانم: قوامي مهرداد
جناب آقای / سرکار خانم: قراچورلو مريم
جناب آقای / سرکار خانم: دلخوش بابك

چکیده و خلاصه‌ای از مقاله:
مقدمه: با توجه به کمبود روغن خوراکي در کشور و نيز ميزان بالاي واردات روغن، توجه به منابع روغني حايز اهميت است. دانه کلزا يکي از دانه هاي روغني غني از روغن بوده که مي تواند جهت کاهش وابستگي ها و خروج ارز از کشور موثر باشد. اين مجموعه، تحقيقي پيرامون خصوصيات شيميايي روغن ارقام مختلف اصلاح شده دانه کلزا و مقايسه آنها با يکديگر جهت شناسايي و معرفي ارقام برتر از نظر صفات مورد آزمون مي باشد.
مواد و روش ها: در اين تحقيق ۱۱ نمونه اصلاح شده دانه کلزا از موسسه اصلاح و تهيه نهال و بذر کرج، به طور کاملا تصادفي انتخاب شد. روغن هر يک از نمونه ها توسط حلال استخراج و پس از تعيين درصد آن، خصوصيات شيميايي روغن هاي استخراج شده مانند ترکيب اسيدهاي چرب، انديس يدي، درصد ترکيبات غيرصابوني شونده، استرول ها، توکوفرول ها، درصد اسيد چرب آزاد و غلظت فسفر و فسفوليپيد به طور جداگانه مورد بررسي قرار گرفت.
يافته ها: نتايج نشان داد که ارقام مختلف دانه کلزا داراي ۷۵٫۴۷ – ۲۰٫۳۷ درصد روغن است. ترکيب اسيدهاي چرب روغن نمونه ها بطور ميانگين شامل ۷% اسيدهاي چرب اشباع، ۶۶% اسيدهاي چرب تک غير اشباع و ۲۷% اسيدهاي چرب چند غير اشباعي مي باشد. درصد ترکيبات غيرصابوني شونده روغن ارقام مختلف بين ۷۷٫۱ – ۷۶٫۴ درصد متغير است.
نتيجه گيري: نتايج نشان داد که رقم هاي مورد بررسي در همه صفات با هم تفاوت معني دار داشتند. بتاسيتواسترول، استرول غالب و گاما توکوفرول، توکوفرول اصلي روغن کلزا را تشکيل مي دهند. از اسيد اولئيک، اسيد چرب غالب نمونه هاي مورد بررسي مي باشد و نظر به اينکه ارقام مورد بررسي اصلاح شده بودند اسيد اروسيک به ميزان بسيار ناچيز در روغن نمونه ها موجود بود.

  انتشار : ۳ مهر ۱۳۹۶               تعداد بازدید : 24

تمام حقوق مادی و معنوی این وب سایت متعلق به "" می باشد

فید خبر خوان    نقشه سایت    تماس با ما